ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                17.02.17

10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών & 2ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων

      Το Πανελλήνιο Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas) διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών και το 2ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων στη Θεσσαλονίκη (2 - 5 Φεβρουαρίου 2017).

      Ο συνδυασμός αυτών των δύο Συνεδρίων πέτυχε: α) να φιλοξενήσει τους πιο καταξιωμένους επιστήμονες στον χώρο, οι οποίοι παρουσίασαν και μοιράστηκαν τα αποτελέσματα από τις τελευταίες Επιστημονικές Έρευνες, τις φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές Κλινικές Δοκιμές και από την εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών, β) να δώσει την ευκαιρία σε διάφορες ειδικότητες επαγγελματιών υγείας να παρουσιάσουν τη συμβολή τους στους ασθενείς και στους περιθάλποντες.

      Βασικός στόχος των επιστημονικών συνεδρίων μας είναι η ανταλλαγή πληροφοριών από επιστήμονες από όλο τον κόσμο σε θέματα στα οποία εξειδικεύονται και αφορούν την αντιμετώπιση της άνοιας. Στο συνέδριο που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις, παρουσιάσεις και ανακοινώσεις από αναγνωρισμένους Καθηγητές, Ιατρούς και Επαγγελματίες Υγείας όλων των ειδικοτήτων από την Ελλάδα, τη Μεσόγειο αλλά και από όλον τον κόσμο. Πάνω από 650 κλινικοί (νευρολόγοι, ψυχίατροι, γηρίατροι), νευροεπιστήμονες (μοριακοί γενετιστές, νευροπαθολόγοι, νευροβιολόγοι, νευροψυχολόγοι, φαρμακοποιοί), ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσιοθεραπευτές καθώς και εκπρόσωποι από βιοϊατρικές και φαρμακευτικές εταιρείες, ασθενείς, οικογένειες και οι περιθάλποντές τους, συμμετείχαν στο συνέδριο.   

      Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, αναπτύχθηκαν πολλές θεματικές ενότητες σε σχέση με την άνοια, όπως: Νέες Τεχνολογίες, Νεώτερα δεδομένα, Νομικά και Κοινωνικά Θέματα, Ερευνητικά Προγράμματα, Κέντρα Ημέρας, Μη Φαρμακευτικές Παρεμβάσεις κα. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 69 Στρογγυλές Τράπεζες στις οποίες παρουσιάστηκαν 335 εισηγήσεις. Έγιναν 17 διαλέξεις, 10 βιωματικά εργαστήρια, 18 debate και 26 ελεύθερες ανακοινώσεις (posters). Την Πέμπτη 2/2/2017 στις 20:00 πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης με τις ομιλίες του Διοικητικού Διευθυντή της Alzheimer Disease International κ. M. Wortmann και την εισήγηση της ομοτίμου καθηγήτριας Γνωστικής Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. κας Αν. Κωσταρίδου Ευκλείδη με θέμα: «Συναίσθημα και Γήρας».

      Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, Καθηγήτρια κα. Μάγδα Τσολάκη: «Το συνέδριο αποτέλεσε μια εξαίρετη ευκαιρία για τους επαγγελματίες υγείας, τους ασθενείς, τους περιθάλποντές τους και όλους τους εμπλεκόμενους  να συναντηθούν, ν’ ανταλλάξουν νέες εμπειρίες και να συζητήσουν για τα νέα δεδομένα και τις μελλοντικές εξελίξεις. Πάνω από 650 σύνεδροι ένωσαν τις δυνάμεις τους με κοινό στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ασθενών στην Ελλάδα, την Κύπρο και στην υπόλοιπη Μεσόγειο». σήματα

FaLang translation system by Faboba