Γενικές Πληροφορίες

 

Τόπος Διεξαγωγής Συνεδρίου

Ο συνεδριακός χώρος του PICAD & MeCoND είναι:

Το ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, Μοναστηρίου 305-307, 54628 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Τηλ. +30 2310 549000, Fax. +30 2310 549149 info@grandhotelpalace.gr

 

Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδα. Βρίσκεται στη Μακεδονία, στα βόρεια της χώρας. Στην πόλη υπάρχουν αναρίθμητοι αρχαιολογικοί θησαυροί που μπορείτε να επισκεφθείτε (ορισμένοι από τους οποίους είναι της βυζαντινής περιόδου), και φυσικά τοπία απαράμιλλης ομορφιάς (Νέα Παραλία).

Είναι μια πόλη γεμάτη δραστηριότητα, κυρίως λόγω των δύο μεγάλων πανεπιστημίων της, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, τα οποία φιλοξενούν δεκάδες χιλιάδες φοιτητές.

Σε μικρή απόσταση από την πόλη υπάρχουν τουριστικοί προορισμοί διεθνούς φήμης για ποικίλα ενδιαφέροντα: Το Άγιο Όρος στη Χαλκιδική, η υπόλοιπη Χαλκιδική με το όρος Χολομώντα, μια περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και τις ασύγκριτες παραλίες, που προσελκύουν χιλιάδες τουριστών για τουλάχιστον έξι μήνες / έτος, ο  Όλυμπος και αρκετά χιονοδρομικά κέντρα (Τρία-Πέντε Πηγάδια, Καϊμακτσαλάν, Ελατοχώρι, Λαϊλιάς, Φαλακρό) σε μικρή απόσταση και δυνατότητα να κάνετε ράφτινγκ στον ποταμό Αγγίτη. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να συνδυάσετε την επιστημονική σας κατάρτιση, με την ψυχαγωγία σας.

Η Θεσσαλονίκη ήταν η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας το 2014 και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ΤΟ 1997. Δεκαπέντε από τα μνημεία της πόλης παρατίθενται ως Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO. Το 2013 η Θεσσαλονίκη αναφέρεται ως ένας από τα 20 μέρη του κόσμου που πρέπει κανείς να επισκεφτεί, σύμφωνα με το National Geographic, ενώ κατέλαβε την 5η θέση στο Top 10 καλύτερων πόλεων για διασκέδαση στον κόσμο του Lonely Planet.

 

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Διεθνές Αεροδρόμιο "Μακεδονία"

Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο "Μακεδονία", που απέχει 14 km από το κέντρο της πόλης. Θα βρείτε πληθώρα αερομεταφορέων που πετούν σε ένα ευρύ φάσμα ευρωπαϊκών πόλεων. Οι Aegean Airlines, η Ryanair, Air Berlin και Turkish Airlines είναι μερικές από τις αεροπορικές εταιρείες με την υψηλότερη συχνότητα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη αεροπορική συνδεσιμότητα της πόλης, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Γραφείου Συνεδρίων Θεσσαλονίκης:

EASY ACCESS http://www.thessalonikiconventionbureau.gr/content/easy-access

Μπορείτε να μεταβείτε στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιώντας το λεωφορείο Νο 78 ή ταξί. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το Thessaloniki Airport και τον ΟΑΣΘ (μέσα μαζικής μεταφοράς)

 

Υπηρεσίες ταξί

Οι υπηρεσίες ταξί στη Θεσσαλονίκη είναι άφθονες και οικονομικές. Οι εταιρείες ταξί λειτουργούν όλο το 24ωρο με τηλεφωνικά κέντρα, έτοιμα να εκτελέσουν όποιο δρομολόγιο επιθυμείτε ή να πραγματοποιήσουν κράτηση εκ των προτέρων για εσάς. Ενδεικτικά, το ταξί μέσα στην πόλη θα κοστίσει περίπου € 5.00, ενώ ταξί για το αεροδρόμιο θα κοστίσει μεταξύ € 20,00- € 30,00. Μπορείτε περίπου να υπολογίσετε πόσο το ταξίδι ταξί θα κοστίσει, εδώ.

 

Διαβατήριο & Πολιτική Visa

Η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει επικυρώσει τη συμφωνία του Σένγκεν. Πολίτες χωρών που δεν είναι κράτη-μέλη της Συμφωνίας του Σένγκεν απαιτείται για να εισέλθουν στην Ελλάδα και την Ε.Ε με visa. Πληροφορίες σχετικά με τα διαβατήρια και την πολιτική visa μπορείτε να βρείτε: http://www.thessalonikiconventionbureau.gr/content/easy-access

Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε την Ελληνική Δημοκρατία, Υπουργείο Εξωτερικών και των Ελληνικών Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών στο εξωτερικό.

Νόμισμα

Ελλάδα χρησιμοποιεί το νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ευρώ. Διαθέσιμος μετατροπέας νομίσματος, εδώ.

Τηλεφωνικός Κωδικός Ελλάδας

Για να καλέσετε στην Ελλάδα, θα πρέπει να καλέσετε: κωδικό διεθνούς πρόσβασης 30 συν περιφερειακό κωδικό + αριθμό.

Αγορά

Η Ελλάδα είναι το ιδανικό μέρος για να ψωνίσετε μια ευρεία ποικιλία προϊόντων, ικανοποιώντας τα γούστα και τις ανάγκες του καθενός. Οι τιμές είναι πολύ λογικές σε σχέση με την ποιότητα των προϊόντων και οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να βρουν κάτι για κάθε είδους προϋπολογισμό. Τα μεγάλα καταστήματα είναι ανοιχτά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09.00 έως τις 21.00. Τα Σάββατα τα καταστήματα είναι ανοιχτά από τις 09.00 έως τις 5.00, ενώ τις Κυριακές είναι κλειστά. Τα περίπτερα μπορούν να μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 22.00 ή και αργότερα.

Χρήσιμα τηλέφωνα
- Ασθενοφόρο: 166
- Εφημερεύοντα Νοσοκομεία και Κλινικές: 1434
- Αστυνομία: 100

Αξιοθέατα στη Θεσσαλονίκη

Πολιτιστική Διαδρομή
No 50

Η δημόσια συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης λειτουργεί
το τουριστικό λεωφορείο Νο 50 πολιτιστική διαδρομή.
Το λεωφορείο κάνει 16 επίσημες στάσεις από όπου
μπορείτε να εντοπίσετε/επισκεφτείτε 43 σημεία
ενδιαφέροντος..
http://oasth.gr/#en/cultural-route/ .

 

Λευκός Πύργος

Πρόκειται για κυλινδρικό πέτρινο πύργο, μνημείο
και μουσείο, κατασκευασμένο από Οθωμανούς
τον 15ο αιώνα. Αποτελεί το έμβλημα της Θεσσαλονίκης.

 

Γλυπτό «Ομπρέλες»

Το γλυπτό βρίσκεται στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Κατασκευάστηκε το 1997

FaLang translation system by Faboba